• 1397/12/13 - 13:19
  • تعداد بازدید خبر : 70
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

خوراک های رژیمی ویژه آلرژی فصلی

آلرژی ها عکس العمل ها در برابر موادی هستند که حتی می توانند کاملا بی ضرر باشند. آلرژی در واقع عکس العمل شدید سیستم ایمنی ،هنگام ورود یک ماده خارجی به بدن است ...

آلرژی ها عکس العمل ها در برابر موادی
هستند که حتی می توانند کاملا بی ضرر باشند . آلرژی در واقع عکس العمل شدید سیستم
ایمنی ،هنگام ورود یک ماده خارجی به بدن است .بهار برای اغلب افراد فصل طراوت
،شادابی ،آغاز رویش و تازگی است .ولی برای بعضی ها زمان شروع حساسیت های آزار
دهنده فصلی امی باشد .

 

پراکندگی ذرات گرده گل ها ،جوانه برگ ها و یا عطر و بوی آنها در محیط به بروز حساسیت های فصلی یا همان آلرژی منجر می شوند . عوامل آلرژن زا در مناطق و شهر های گوناگون متفاوت است .به عنوان مثال گرده گیاهان وحشی و خود روی کوه های اطراف برخی از شهر ها مثل تهران که توسط باد و جریان هوا در شهر پراکنده و وارد سیستم تنفسی افراد می شود ،علت عمده بروز حساسیت های فصلی است .

آلرژ ی فصلی خود را به صورت آبریزش بینی ،عطسه ،قرمز شدن چشم ها و ...نشان می دهد که شدت علایم در بیماران مختلف ،متفاوت است و پاسخ به ماده آلرژی زا نیز بستگی به سیستم ایمنی هر فرد دارد. ورود این مواد به بدن اغلب منجر به افزایش ترشح هیستامین می شود که موجب آشفتگی و برانگیختگی سیستم ایمنی می شود در نمونه های نادر حتی آلرژ های بسیار خطرناک و تهدید کننده مرگ نیز اتفاق می افتد

تقریبا تمام داروهایی که برای انواع مختلف آلرژی ها تجویز می شوند تنها آرام بخش و ضد التهاب هستند اگر نوع ماده ای که سبس حساسیت شده تشخیص داده شود درمان بسیار ساده است تنها راه درمان الرژی پرهیز از ارتباط با ماده حساسیت زا می باشئد هماهنطور که می دانید برخی مواد غذایی نیز می توانند سبب بروز آلرژی و حساسیت شوند.

آلرژی های غذایی از نظر شیوع و شدت طی بیست سال گذشته تقریبا دو برابر شده اند.واکنش های حساسیتی در برابر مواد غذایی و یا دیگر آلرژن ها معمولا بلافاصله و یا طی دو ساعت بعد از مواجه بروز می کند .علایم آلرژی های غذایی بسیار متنوع می باشد.

علایم آلرژی های غذایی:

v علایم گوارشی:شکم درد،تهوع،استفراغ،اسهال،خارش دهان و حلق و...

v علایم پوستی: کهیر ، اگزما، خارش،قرمزی پوست و...

v علایم تنفسی: آبریزش بینی ،آسم،سرفه و...

غذاهای آلرژی زا:

عدم مصرف یا مصرف کمتر این مواد در هنگام گرده افشانی گیاهان و آلرژی های فصلی تحمل این شرایط را برای بیمار راحت تر می کند.با دام زمینی ،آجیل های درختی، شیر و ماهی ،افزودنی ها و نگهدارنده های غذایی مثل نیترات سدیم ،کارمین و سولفیت ها و...شکلات ،پنیر ، تن ماهی می تواند سبب سردر های میگرنی ،خارش و ... شود.توت فرنگی ،گوجه فرنگی ،بادام زمینی ، آناناس که می توانند کهیر ،اگزما و خارش ایجاد کنند.

  
 

در آلرژی ها بعضی مواد غذایی حتما باید حذف شوند تا علایم کاهش یابند و بعد از تشخیص عامل اصلی حساسیت به ترتیب مواد اضافه شوند. این مواد شامل تخم مرغ ،شیر گاو ،بادام زمینی،سویا ،گندم(کیک ها ، نان ها و سایر مواد دارای گندم و سبوس گندم) می باشند.

افرادی که به گرده گلها حساسیت دارند ممکن است با مصرف موادی مانند سیب ،هویج ،کرفس،سیب زمینی،فندق،هندوانه،خربزه،طالبی،موز،گردو، گیلاس ،زردآلو وهلو علایم شان تشدید شود.

افرادی که به لاتکس حساسیت دارند ممکن است به این مواد نیز حساسیت داشته باشند:موز و کیوی.

 کارشناس تغذیه
فخری پوراسماعیل فر 
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان امام حسن فومن
  • کد خبر : 45201
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/12/13 13:19