راز ماندگاری محرم و عاشورا چیست؟
راز ماندگاری محرم و عاشورا چیست؟
کربلا،عاشورا،امام حسین واژه هایی آشنا در فرهنگ شیعه هستند که هر مسلمانی آن را با خون و پوست خود در هر نقطه از جهان درک کرده و با حزن و اندوه به این اتفاق نادر در عالم می نگرد و چه بسا در دل خودش آرزو می کند که ای کاش امروز در کربلا بود و در نبرد تاریخی جوانمردانه می جنگید …
اکنون سعی میکنم با زبان ساده نگاه خودم را در این زمینه با دانش اندک خود برای شما بیان دارم.
جنگهای بیشماری در طول تاریخ اتفاق افتاده که تعداد آنرا در ۱۰۰ سال اخیر بعضیها به ۱۰۰۰۰ جنگ یاد میکنند که مهمترین آنها جنگ جهانی اول و دوم و نزدیکترین ان برای ما جنگ تحمیلی عراق بر علیه کشور ما (دفاع مقدس ۸ ساله )بوده که هزاران هزارنفر کشته و مجروح داشته است . بی گمان مردم از جنگ بیزار هستند و زود آنرا فراموش می کنند و در رسانه های آنها زود کمرنگ می شود اما چرا جنگ کربلا که بین حق و باطل ،امام حسین و یزید بوده برای همیشه ماندگار شد؟ در حادثه عاشورا یک نکته ظریف از نظر زمانی نسبت با جنگهای دیگر دارد انهم اینکه زمان و جنگهای جهانی اول و دوم حدودا ۴ سال بوده و دفاع مقدس ما ۸ سال اما در کربلا (که از یکم محرم تا دهم محرم جنگ ودرگیری بودو اوج آن ) فقط یک نصفه روز (بعداز ظهر عاشورا).. جالب تر آنکه در جنگهای دنیا تعداد سربازان و ادوات جنگی بیشمار با تمام تجهیزات نظامی برای پیروزی تلاش می کنند اما در عاشورای حسینی فقط ۷۲ نفر در مقابل چند ده هزار نفر !! راز ماندگاری اتفاق عاشورای حسینی در چیست ؟ ایا در سرزمین کربلای سال ۶۱ هجری ماهواره ها از آن حادثه تصاویر گرفته و برای تاریخ ثبت کرده بودند؟! آیا احساسات مردم برای ماندگاری آن نقش داشته است؟ آیا مظلومیت تاریخی حادثه قلبهای جهانیان را تحت تاثیر قرار داده است؟ شاید همه این اتفاقات نقش داشته اما دو نکته راز این حادثه را برای ما میتواند باز کند نخست اینکه اگر همه کسانی که در لشکر امام حسین بوده اند را بررسی کنم میبینیم انها نماینده های یک جامعه نمونه از هر جامعه ای از تاریخ بوده اند چه از نظر مقام چه از نظر سن و … بطوریکه در کربلا این رویداد بی نظیر جهان از بچه شش ماهه هست تا پیرمرد کهنسال، از نوجوان هست تا جوان اسیر تا آزاده ، از وهب مسیحی تازه مسلمان گرفته تا ابوالفضل با وفا یار دیرین امام …از دختر سه ساله تا زینب کاردان ..از افراد بیمار تا سالم .. نقش زن در رویداد عاشورا نیاز به هزاران کارشناس اجتماعی دارد ..
حتی دستگیری ایتام در این زمان از سال و وحدت بین مسلمین در اقصا نقاط جهان بسیار مشخص و برای دیگر ادیان شگفت انگیز می باشد اینجا یک سوال پیش می اید که هدف امام حسین برای مردم عالم از شهادت خود و خانواده و عزیزترین عزیزانش چه بوده است؟ سخن ان امام همام که بعد از حضرت علی تنها امامیست که خود لباس رزم شهادت پوشید و برای حفظ آرمان اسلامی به میدان شهادت رفت تا نهال اسلام خشک نشود برای ما چه بود؟(بقیه امامان به وسیله دشمنان مسموم شدند).
نقل به مضمون هدف امام را اینگونه بما گفته اند که هدف امام حسین : امر به معروف و نهی از منکر و حفظ ارزشهای اسلامی و زنده نگه داشتن اندیشه های پیامبر اسلام بوده است..آری این درست ترین جمله است و براستی که امام حسین آنرا در بدترین شرایطی اجتماعی آن زمان بدرستی مثل یک استراتژیست بزرگ انجام داده است .در فروع دین که باید هر مسلمانی آن را در زندگی انجام دهد اصول ده گانه ای به صورت زیر وجود دارد نماز، روزه، حج ، زکات، خمس، جهاد، امر به معروف ،
نهی از منکر، تولی و تبری …شک نیست که امام حسین با تبری جستن از دشمنان الهی و تولی و دوستی با دوستان خدا زبانزد خاص و عام عالم میزیست .در زمان جنگ عاشورا ابتدا امام حسین به نهی از منکر از عملکرد بد دستگاه حاکم پرداخت و از آنجا که تاثیری نداشت به امر به معروف روی اورد .گویا فساد فراگیر شده بود که امام تصمیم جهاد خود را علنی اعلام کرد و موسم انرا در تریبون حج دیده و عملی اعلام نمود وقتی دشمنان تصمیم به ترور امام گرفتند امام حج خود را نیمه تمام گذاشت و به سمت سرزمین کربلا شد .ده روز تاریخی شروع شد ..ده روزی که تاریخ باید هزاران هزار از ان بنویسد و هزاران هزار نگفته باید گفته شود.. روزها گذشت تا حرفهای مستدل امام با یزیدیان به نتیجه نرسید تا اینکه آب را بروی لشکر امام بستند .آبی که مهریه و کابین فاطمه سلام ا..است این کارشان روزه گرفتن را بر ذهن ها تداعی میکند..بالاخره روز عاشورا فرا رسید .روز ماندگار در تاریخ،یک روز فراموش نشدنی..امام و یارانش به نماز می ایستند و با عملشان به اصول و فروع دین عمل می کنند و بما درس می دهند که مسلمان واقعی بودن هزینه دارد ..انگاه یک به یک سربازانش را به میدان رزم می فرستد تا انکه نوبت به فرزند شش ماهه اش می رسد..آخرین سرباز امام…(امام خمینی با الهام از این موضوع در اوایل انقلاب فرموده بودند هم اکنون سربازان من در گهواره هاهستند!!)
..امام حسین به همه جهانیان درس آزادگی و ایثار و فداکاری داد تا بتوانند با تعداد کم، اندیشه های متعالی خود را مثل شمع فروزان در عالم بتابانند ..الگو گرفتن از این اندیشه باعث نجات ملت ها و بهبودی دولتها شده است ..
نظر دهید